ПОДГОТОВКА СПЕЦИАЛИСТОВ ПО ПИТАНИЮ КАК ВАЖНЕЙШАЯ МЕДИКО СОЦИАЛЬНАЯ ЗАДАЧА СОВРЕМЕННЫХ СИСТЕМ ЗДРАВООХРАНЕНИЯ
- Авторы: Гуреев С.А., Мингазов Р.Н., Мингазова Э.Н.
- Выпуск: Том 33 (2025): Спецвыпуск 1
- Страницы: 816-821
- Раздел: Статьи
- URL: https://journal-nriph.ru/journal/article/view/2282
- DOI: https://doi.org/10.32687/0869-866X-2025-33-s1-816-821
- Цитировать
Аннотация
Об авторах
С. А. Гуреев
Р. Н. Мингазов
Э. Н. Мингазова
Список литературы
- Aboueid S., Gioux I., Ratti S., Hermosura B. J. The profession of dietetics in Canada // Introduction to Health Workforce in Canada / Ed. I. Bourgeault. Ottawa; 2021. 18 p.
- Siopis G., Jones A., Allman Farinelli M. The dietetic workforce distribution geographic atlas provides insight into the inequitable access for dietetic services for people with type 2 diabetes in Australia // Nutr. Diet. 2020. Vol. 77, N 1. P. 121–130. doi: 10.1111/1747 0080.12603
- Rogers Soeder T. S. Registered dietitian nutritionists’ role in hospital in home // Fed. Pract. 2022. Vol. 39, N 6. P. 250–253. doi: 10.12788/fp.0282
- Academy Quality Management Committee. Academy of Nutrition and Dietetics: Revised 2017 Scope of Practice for the Registered Dietitian Nutritionist // J. Acad. Nutr. Diet. 2018. Vol. 118, N 1. P. 141–165. doi: 10.1016/j.jand.2017.10.002